Oppfyller ikke brannkrav

Lyngdal Bibelcamp må innen 1. januar legge fram en plan for å sikre fastliggende mot brann.

Brannvesenet Sør IKS gjennomførte branntilsyn ved den ImF-eide campingplassen 10. september. Tilsynet avdekket et avvik, noe som innebærer brudd på aktuell lovgivning. «Campingplassen oppfyller ikke krav til avstand mellom camping-/boenheter», heter det i rapporten fra inspektør Egil Olav Knustad.

AVSTAND
Lyngdal Bibelcamp har 51 plasser for fastliggere, og disse oppfyller i dag et krav til avstand på tre meter imellom enhetene. Dette gjelder for «campingvogn, bobil eller telt og lignende med tilhørende fortelt, terrasser, levegger mv.». Campingenheter med «spikertelt» og som bærer preg av å være permanent plassert, betraktes imidlertid som «byggverk», ifølge Kommunal- og regionaldepartementets fortolkning datert 22. november 2010. Og da skal det være «minimum 8,0 m innbyrdes avstand, med mindre det er truffet tiltak for å hindre spredning av brann mellom byggverkene», framgår det av rapporten.

SKILLEVEGGER
Drifts- og brannvernleder Bjarne Kjetilstad ved Lyngdal Bibelcamp understreker overfor Sambåndet at dette ikke nødvendigvis betyr at antall fastliggere må reduseres.

– Brannvesenet ønsker at vi skal komme med sikkerhetstiltak som tilsvarer en avstand på åtte meter. Brannskillevegger er et slikt mulig tiltak, sier Kjetilstad.

Bibelcampen hadde egentlig fått frist til 15. oktober, altså en drøy måned, på å legge fram en framdriftsplan for hvordan dette kan gjøres.

– Men vi fikk utsettelse til 1. januar neste år i forbindelse med at vi ønsker å forlenge leiekontrakten med grunneierne, sier Kjetilstad.

IKKE BILLIG
Når leiekontraktene er på plass, vil Bibelcampen hyre en brannteknisk konsulent som skal utrede hva som kan gjøres. Dersom løsningen blir brannskillevegg, er driftslederen usikker på hva det vil koste.

– Men det er jo ikke billig. Det blir opp til styret for KVS-Lyngdal og Bibelcampen å avgjøre hvem som skal bære kostnadene, sier Kjetilstad.

HAR INFORMERT
Driftslederen har informert fastliggerne om kravet som må oppfylles. Så langt har han ikke fått noen negative kommentarer, men oppfatter at folk er innforstått med at dette må løses.

– Jeg kan ikke garantere at ikke noen må flytte. Det må den branntekniske konsulenten svare på, sier Kjetilstad.

Målet er å bevare mest mulig av den åpne plassen som er satt av til sommervogner. Her vil avstandskravet fortsatt være uendret på tre meter. Lyngdal Bibelcamp er for øvrig ikke alene om å ha fått et slikt avvik fra Brannvesenet. 19 campingplasser fordelt på ni kommuner må nå forholde seg til et avstandskrav på åtte meter for permanente campingenheter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.